Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

[rev_slider slider_2]

TANAKE – Wyposażenie Gastronomiczne, Maszyny Gastronomiczne

Rozwiązania dedykowane

Skelp

Ostatnie realizacje

Maszyny gastronomiczne
odgrywają istotną rolę w wyposażeniu gastronomicznym każdego zaplecza kuchennego. Nieważne czy jest to duży zakład żywienia zbiorowego czy zwykłe
gospodarstwo domowe poszukujące sprzętu do swojej nowoczesnej kuchni.

W naszej ofercie staramy się dopasować do potrzeb każdego klienta. Przygotowaliśmy

wyposażenie gastronomiczne dostosowane do potrzeb ekskluzywnych restauracji, cukierni, zakładów typu stołówki szkolne, kantyny pracownicze, jak i
małych barów i kawiarenek

. Klienci detaliczni poszukujący wysokojakościowego sprzętu również znajdą pełen wybór maszyn gastronomicznych, chociażby w kategorii „ Wyposażenie drobne”.

W dziale „Realizacja” znajdą Państwo nasze wyposażenia gastronomiczne nie tylko dla ekskluzywnych hoteli,
ale również kantyn pracowniczych, kawiarni, szpitali. Realizowaliśmy projekty w hotelach pięciogwiazdkowych i międzynarodowych sieciach (Accor, Hilton,
Sphinx).

Prezentowane przez nas wyposażenie gastronomiczne to urządzenia i meble z najwyższej jakościowo klasy stali nierdzewnej. Stal nierdzewna
dzięki swoim licznym zaletom jest najpowszechniejszym materiałem używanym do tworzenia urządzeń i mebli kuchennych. Odpowiednia budowa i konstrukcja
maszyny gastronomicznej zwiększa trwałość, ułatwia korzystanie i obsługę. Stal nierdzewna jest wymagana przy kontakcie z żywością między innymi przez normy
HACCP. Meble nierdzewne wykazują się odpornością na korozję i wysokie
temperatury, uszkodzenia mechaniczne, czynniki zewnętrzne. Odpowiednio izolują środowisko wewnętrzne od zewnętrznego, zwiększają trwałość urządzeń.
Ułatwiają również czyszczenie urządzeń, nadają lśniący połysk: zwiększając tym samym walory estetyczne, co jest szczególnie ważne w witrynach
ekspozycyjnych. Stal nierdzewna, z której tworzone jest wyposażenie gastronomiczne, oznaczana jest według pięciu norm: Polska Norma PN, Europejska Norma EN
10088, Amerykańska Norma AISI, Rosyjska Norma GOST, Niemiecka Norma DIN. Stal nierdzewna to stop żelaza zawierający co najmniej 11% chromu. Najbardziej
ceniona i najpowszechniejsza w maszynach gastronomicznych jest stal 18/10 (18% chromu i 10% niklu). Innym popularnym rodzajem jest stal nierdzewna
zawierająca 18% chromu i 8% niklu. Co ciekawe, o ile wynaleziona została niemalże 100 lat temu, to w Polsce pojawiła się jedynie kilkanaście lat temu.

Staramy się, aby pomoc naszej firmy w jak największym stopniu ułatwiła pracę danego obiektu zajmującego się produkcją, dystrybucją żywności. Maszyny
gastronomiczne mają na celu ułatwienie pracy w zapleczu kuchennym, co więcej obniżają koszty. Urządzenia typy zmywarki, nie tylko sprawiają, że praca staje
się lżejsza, ale przyczyniają się do systematycznych oszczędności: energii, wody oraz pracy ludzkiej. Wyposażenie gastronomiczne w dzisiejszym czasach ma
spełniać funkcje nie tylko funkcjonalności, ma również odpowiadać standardom estetycznym. Dopasowane linie sprzętów pozwalają na zaprojektowanie dobrej
atmosfery pracy, co wpływa na efektywność i wydajność działania. Dobranie modelów mebli z tej samej wersji ułatwia montaż i zagospodarowanie przestrzeni.

Przykładem jest dobór odpowiedniej „Linii” wyposażenia gastronomicznego, w ofercie Tanake proponujemy Linie 700, w skład której wchodzą urządzenia neutralne, elektryczne, oraz gazowe.

Liczba znajdująca się przy określeniu „Linii” oznacza głębokość maszyny gastronomicznej podaną w milimetrach. I tak: urządzenia w linii 700 posiadają 700
mm głębokości, a te z linii 900: 900 mm głębokości. Dobór jednakowej głębokości ułatwia montaż mebli nierdzewnych. Jeżeli wybiorą Państwo komplet
wyposażenia gastronomicznego tej samej linii z tego samego katologu obniża to koszty dopasowania do wnętrza i instalacji. W „ Linia 700 – Podstawy, st. neutralne” znajdą Państwo zwykłe stanowiska,
stanowiące podstawę pod inne meble kuchenne nierdzewne. W „ Linia 700 – Urządzenia elektryczne” prezentujemy szeroki wybór maszyn
gastronomicznych służący do obróbki termicznej: kuchenki, frytownice, grille i inne sprzęty elektryczne. Ostatnią Linią jest „ Linia 700 – Urządzenia gazowe”, gdzie zwolennicy sprzętów kuchennych zasilanych
gazem znajdą pełen zestaw urządzeń: tradycyjne kuchenki, grille lawowe, płyty grillowe czy frytownice gazowe.

Większość osób zadaje sobie pytanie dotyczące wyposażenia gastronomicznego zasilanego prądem elektrycznym lub gazem: Co wybrać?

Prawda jak zawsze leży pośrodku: o ile maszyny gastronomiczne elektryczne na ogół są tańsze w nabyciu, są dużo droższe w eksploatacji. Z drugiej strony,
sprzęty zasilane gazem wymagają odpowiednich instalacji i umieszczenia w związku z otwartym płomieniem. Natomiast jeżeli chodzi o bezpieczeństwo: podczas
nabywania wysokojakościowego sprzętu zarówno producenci jak i dystrybutorzy dbają o spełnienie standardów bezpieczeństwa. W sklepie Tanake
znajdą Państwo jedynie maszyny gastronomiczne z zamontowanymi wyłącznikami bezpieczeństwa w przypadku nieprawidłowego użycia. Nawet prezentowane zmywarki
zatrzymują cykl mycia, jeżeli drzwi zostaną uchylone, a każda kuchenka gazowa posiada zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, odcinające dopływ gazu w
przypadku niekontrolowanego zgaśnięcia płomienia.

Dobór odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego rzutuje na dalsze funkcjonowanie naszego lokalu. Jeżeli mamy już zamontowane instalacje: planujemy
rozmieszczenie maszyn gastronomicznych pod tym względem: urządzenia gazowe muszą mieć łatwy dostęp do zaworu. Wiele sprzętów, wykorzystywanych szczególnie
w zmywalni wymaga dostosowania odpływów grawitacyjnych do funkcjonowania zaplecza kuchennego: w
związku z czym wyprowadza się odpływ kanalizacyjny w podłogę lub stosuje się podstawę pod zmywarkę.

Kolejną rzeczą jaką należy wziąć pod uwagę jest funkcjonalność wyposażenia gastronomicznego dla pracowników i naszych klientów. W ten
sposób w stołówkach szkolnych i kantynach pracowniczych instaluje się szafy przelotowe, gdzie z jednej strony klienci zostawiają brudne naczynia, które z
drugiej strony są odbierane przez obsługę placówki.

Kluby, bary i kawiarnie z kolei borykają się z kolejnym problemem wyposażenia gastronomicznego: niewielka przestrzeń loży barowej ma stanowić pełne
stanowisko pracy barmana i dostarczać wszelkich niezbędnych produktów, bez zmuszania klienta do długiego oczekiwania. Efektywne zagospodarowanie miejsca
nawet w najmniejszym lokalu pozwala na wielokrotne zwiększenie wydajności. Lada barowa wyposażona w maszyny gastronomiczne typu stoły chłodnicze i
chłodziarki barowe jest w stanie schłodzić nawet kilkaset napoi i produktów przez długi okres: pozwala to na usatysfakcjonowanie klienta nawet w okresach
najbardziej wzmożonego ruchu (piątki, soboty, święta, dni i okresy specjalne). Szczególnie przydatne dla placówek które w ciągu doby odwiedzane są przez
setki i tysiące klientów. Przykładowe zabudowy mogą Państwo obejrzeć w zakładce Bary.

Minęły również czasy obskurnych barów mlecznych i tanich pubów z fast-foodami. Każdy z nas zwraca uwagę na walory estetyczne, schludność pomieszczeń, atmosferę miejsca. Najsławniejsi recenzenci lokalów gastronomicznych oprócz jakości jedzenia i
sposobu podania oceniają atmosferę i estetykę. Wyposażenie gastronomiczne musi spełniać powyższe cechy. Odpowiednie zamontowanie i użycie witryn
ekspozycyjnych, lad w kawiarniach, cukierniach i restauracjach przykuwa wzrok klienta i zatrzymuje go na dłużej. Każda profesjonalna placówka
gastronomiczna nie może również obejść się bez specjalistycznych maszyn gastronomicznych. W przypadku wydawania i dystrybucji potraw może to być witryna
chłodnicza do sushi, również dostępna w ofercie Tanake.

Jeżeli nie chcą Państwo ponosić ryzyka złego montażu maszyn gastronomicznych, zatrudniać kilku ekip projektowych, inżynierów i elektryków, nasza firma z
chęcią udzieli Państwu pomocy. Oferujemy wsparcie, projekty technologiczne kuchni, montaż i serwis wyposażenia gastronomicznego.

Tanake jest Konsultantem FCSI (Foodservice Consultants Society International)
, organizacji promującej profesjonalizm w zakresie projektów technologicznych dotyczących gastronomii. Jest to gwarancja dla Państwa, że realizowane przez
nas projekty są oparte na doświadczeniu i umiejętnościach. Dla naszych klientów, którzy decydują się na dostawy maszyn gastronomicznych, projekt
technologiczny wykonywany jest całkowicie za darmo, z czego bierzemy na siebie całkowitą odpowiedzialność za każdy etap. Nasz zakres usług obejmuje
planowanie projektów wraz z pełną konsultacją z klientem, konsultacje i pomoc w odpowiednim doborze maszyn gastronomicznych, kompletacje pasującego sprzętu
oraz instalacje i montaż wyposażenia gastronomicznego. Prowadzimy również serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

W ten sposób chcemy jak najbardziej zmniejszyć zamieszanie i koszty spowodowane tworzeniem nowej placówki, wymianą maszyn gastronomicznych itp. oraz
gwarancja maszyn gastronomicznych trwałych służących przez wiele lat. Naszym celem jest Państwa pełna satysfakcja z naszych usług.

Pełną ofertę wyposażenia gastronomicznego w postaci darmowego katalogu mogą Państwo pobrać z naszej strony internetowej.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego oraz mailowego oraz do naszego biura mieszczącego się w tym samie co sklep, na ul. Puławskiej 426 w Warszawie.

2700

PRODUKTÓW W SKLEPIE

1759

ZREALIZOWANYCH PROJEKTÓW

35

LAT DOŚWIADCZENIA

Zaufali nam



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >