Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Restauracje, knajpy i bistra oferujące potrawy dla wegan czy wegetarian są obecnie bardzo modne i popularne. Różnorodna karta dań, profesjonalna obsługa i atrakcyjne wnętrze nie są jednak gwarancją sukcesu w gastronomii. Serce knajpy wegetariańskiej, czyli kuchnia, powinna być wyposażona w świeże, wysoko jakościowe produkty oraz odpowiedni sprzęt, taki jak szatkownica do warzyw.
Szatkownica do warzyw to urządzenie, które sprawdzi się zarówno w dużej, jak i w mniejszej gastronomii, gdzie każdego dnia do przygotowywania potraw zużywa się duże ilości warzyw.
Profesjonalna szatkownica powinna zawierać co najmniej kilka wymiennych tarcz z oczkami o różnej średnicy tak, aby można było regulować wielkość krojonych elementów, od plastrów aż po wiórki. Bardzo często urządzenie umożliwia również krojenie warzyw w słupki. Dla szybkiej i prostej pracy szatkownica do warzyw posiada dwa otwory. Jeden z nich jest odpowiednio duży, by pomieścił warzywa w całości, a drugi przeznaczony jest do mniejszych kawałków. Wydajność szatkownicy często określa się poprzez podanie ilości warzyw lub owoców, które można poszatkować w ciągu godzinnej pracy urządzenia. Profesjonalna szatkownica jest w stanie posiekać nawet 50 kg różnych produktów. Ważne, aby urządzenie było łatwe w czyszczeniu oraz miało dużą moc.
Za pomocą szatkownicy, oprócz warzyw i owoców, można również rozdrabniać różnego rodzaju bakalie, takie jak orzechy, rodzynki czy suszone morele.
O tym, jakie sprzęty będą potrzebne w lokalu wegańskim lub wegetariańskim, decyduje rodzaj serwowanych potraw. W przypadku ciast, zup i zdrowych koktajli na pewno konieczny będzie mikser lub blender. Natomiast jeśli w karcie znajdą się świeże soki, pomocna może okazać się wyciskarka wolnoobrotowa bądź sokowirówka.
Niezależnie od tego, jaki profil ma prowadzona przez nas knajpa czy restauracja, w każdej profesjonalnej kuchni z pewnością niezbędny będzie specjalistyczny sprzęt, który ułatwi i przyspieszy pracę. W wegetariańskiej knajpie, gdzie większość dań jest pochodzenia roślinnego, niewątpliwie sprawdzi się szatkownica do warzyw.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >