SŁODKI BUFET – PODSTAWA KAŻDEGO PRZYJĘCIA

Organizując przyjęcie, wesele czy bankiet najważniejszą sprawą zwykle jest wrażenie, jakie po nim zostaje. Zadowolenie gości to największa satysfakcja. Goście jak to goście, przyjdą, pobawią się, pojedzą i popiją, ale to przecież ich dzień i trzeba sprostać różnym oczekiwaniom. To zadanie dla organizatora.  Zwykle urządzając taki bankiet chcielibyśmy, aby każdy znalazł coś dla siebie. Podstawą jest dobranie odpowiedniego menu, zakąsek, sałatek, wędlin i dań gorących. Ostatnio jednak bardzo modne stały się osobne stoliki ze słodkościami, czyli słodki bufet.

Słodkości na stole

Organizacja bankietu to mnóstwo przygotowań. Wystrój, personel, wyposażenie, muzyka, menu i wiele innych kwestii. Słodki bufet ma być dopełnieniem całości. Można z niego zrobić małe dzieło sztuki, które zachwyci nie tylko tych najmłodszych łasuchów, lecz również i starszych. Kawa i do tego ulubione ciasto czy lody.

Najważniejszą sprawą jest dopasowanie wystroju słodkiego stołu do reszty aranżacji, tak by wszystko do siebie pasowało. Nie należy przesadzać, a forma i kolor powinny ze sobą współgrać. Jeśli planujemy przyjęcie z  udziałem dzieci, to możemy popisać się wszelkiego rodzaju babeczkami z kremem w kolorze wystroju sali, kolorowymi lizakami, cukierkami w pięknych szklanych naczyniach, słodkimi lodami, owocami w czekoladzie. Zachwyci to nawet starszych, którzy chętnie podejdą zaciekawieni, by napić się kawy czy herbaty i spróbować jedno z apetycznie wyglądających ciasteczek.

Wyposażenie i wystrój

Nie może oczywiście zabraknąć takich urządzeń jak ekspres do kawy, by goście mogli samodzielnie, kiedy mają ochotę zrobić sobie swoją ulubioną kawę. Warto pamiętać, by postawić na urządzenie intuicyjne w obsłudze i o dużej pojemności, które nie będzie wymagało nieustannego uzupełniania kawy czy wody.  Niezbędny jest także warnik do wody, służący do podgrzewania wody na kawę, herbatę i inne napoje typu instant. Obok powinny leżeć szklanki, filiżanki, łyżeczki i ładnie ułożone torebki z herbatami. Można również postawić soki w dużych dzbanach lub mini buteleczkach.

Patery na ciasta, ozdobne słoiki na cukierki, drażetki, żelki. Można mieszać wszelkie kształty naczyń, by stworzyć oryginalną aranżację. Nie może zabraknąć talerzyków deserowych, łyżeczek, widelczyków, czy szczypców i łopatek do ciast i ciasteczek.

Slodki-bufet-podstawa-kazdego-przyjecia



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >