Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Na życzenie Klienta projektujemy i instalujemy systemy ochrony przeciwpożarowej dla gastronomii
Systemy ochrony przeciwpożarowej to nowoczesne rozwiazania przeznaczone dla gastronomii. Nasza firma oferuje amreykański system ANSUL popularny na świecie ze względu na swoją niezawodność i skuteczność.
Obecnie systemy ochrony przeciwpożarowej nie są jeszcze wymogiem obowiązkowym dla gastronomii, ale w hotelach i restauracjach zlokalizowanych w nowoczesnych budynkach stanowią nieodzowny element wyposażenia, którego instalację planuje się na etapie doboru urządzeń gastronomicznych.
System ANSUL instaluje się nad urządzeniami gastronomicznymi, pod okapami. Istnieje możliwość zainstalowania systemu ANSUL w już wyposażonej kuchni. Jest to rozwiązanie znacznie poprawiające bezpieczeństwo w kuchni.
System R-102 może wykorzystywać pojemniki 5,5 l lub 11 l (1,5-3 galony) lub ich dowolną kombinację w zależności od wielkości kuchni i ilości chronionych urządzeń. Elementy systemu wykonane są ze stali nierdzewnej przez co doskonale wkomponowują się we wnętrza kuchenne. Wszelkie elementy systemu są instalowane w takich miejscach w których nie będą zakłócać przebiegu prac wykonywanych w kuchni. System jest prosty w instalacji i łatwy w obsłudze. Może być wraz z powiększeniem kuchni rozbudowywany.
System ANSUL R-102 wykorzystuje nowoczesny czynnik gaszący “ANSULEX” o niskich pH Czynnik ten gwarantuje wysoką ochronne przed ogniem, a jednocześnie nie niszczy powierzchni urządzeń i sprzętów kuchennych. Jest on odpowiednio wytryskiwany tak aby najszybciej stłumić ogień gdy tylko wejdzie w kontakt z gorącymi tłuszczami kuchennymi. Samoistnie tworzy pienistą warstwę zapobiegającą rozprzestrzenianiu się ognia, odcinającą dopływ tlenu.
Czujniki te odpowiadają za uruchamianie systemu przywysokiej temperaturze. W instalacjach zastosowano czujniki termiczne firmy ANSUL o temperaturach zadziałania od 74oC do 260oC. Czujniki umieszczono w środku geometrycznym kanału odprowadzającego powietrze. Do instalacji czujnika zastosowano wieszaki typu “CLIP ON STYLE” Producent oferuje zestaw czujników temperatury o następujących temperaturach zadziałania:
temperatura zadziałania | temperatura pracy nie przekracza |
74oC | 38oC |
100oC | 66oC |
138oC | 107oC |
182oC | 143oC |
232oC | 182oC |
260oC | 204oC |
Zaprojektowane tak aby zapewnić odpowiednie wypływanie czynnika gaśniczego (ilość/wysokość/kąt), oraz ochronę danego urządzenia czy obszaru w okapie kuchennym.W systemie ANSUL istnieje możliwość zastosowania 14 rodzajów dysz przeznaczonych do dystrybucji środka gaśniczego w ściśle określony sposób. W zainstalowanych systemach zastosowano następujące rodzaje dysz: 1 N, 2 W, 3 N, 230
Wszystkie dysze są wykonane ze stali i chromowane posiadają gwint wewnętrzny 3/8″, w komplecie znajduje się również gumowa osłona. Wyloty dysz zostały zabezpieczone dodatkowo specjalnym smarem silikonowym zapobiegającym odkładaniu się w ich wnętrzu tłuszczu w przypadku utraty gumowego kapturka osłonowego.
Elementem dodatkowym, ustalającym geometrię (ustawienie) dyszy względem urządzenia jest tzw. PRZEGUB, na którym może być ona zainstalowana
Aby zapewnić estetyczne i szczelne przejście rurociągów z czynnikiem gaśniczym oraz rurociągów instalacji czujników poprzez elementy okapu zastosowano specjalne rodzaje uszczelnienia i mocowania rur w okapach.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >