Pięknie podane
Bufety spotyka się najczęściej w wysokiej klasy hotelach, choć zdarza się również, że funkcjonują w restauracjach czy kantynach. Najkrócej mówiąc bufety powstają w efekcie obudowania urządzeń gastronomicznych drewnem, szkłem, kamieniem lub jeszcze innym materiałem harmonizującym z wystrojem wnętrz.
Bufety to indywidualne rozwiązania z zakresu dystrybucji posiłków łączące elegancję i funkcjonalność. Systemy bufetowe składają się z bufetów chłodniczych, grzewczych i neutralnych. Każdorazowo dobieramy bufety, które najlepiej sprawdzą się w zadanej funkcji i miejscu. Bufety to rozwiązanie najczęściej spotykane w aplikacjach hotelowych, gdzie dużą rolę odgrywa estetyczny wgląd, oryginalny design i możliwość zgrania bufetów z klimatem wnętrz.
Na ogół bufety umożliwiają konsumentom samodzielne pobieranie pięknie zaprezentowanych porcji potraw choć tworzy się również stanowiska typu cook-center, gdzie kucharz przygotowuje świeże dania „na oczach” gości.
Posiadamy duże doświadczenie w zakresie dostaw bufetów dla bardzo wymagających klientów – np. dla hoteli sieci Hilton (np. Warszawa, Frankfurt, Kraków, Gdańsk, Praga).
Trzy bufety chłodnicze oparte na wannach kaskadowych umieszczone obok siebie i wkomponowane w „kredens” z rozsuwanymi drzwiami.
W centrum uwagi bufet chłodniczy w eleganckim wykończeniu z czarnego granitu i polerowanych elementów nadstawki.
Utrzymane w spójnej stylistyce bufety i bary w tym znanym wszystkim podróżnym hotelu stanowią główny element przyciągający wzrok gości.
efektowna linia i wykończenie bufetów
pięknie dobrane materiały, eleganckie zestawienie kolorów, efektowne kształty
Ponad 20 metrów zabudowy bufetowej harmonijnie współgra z wystrojem wnętrz.
Połączenie eleganckich materiałów i delikatnego podświetlenia w odpowiednich miejscach pozwoliło uzyskać estetyczną całość.
W tej samej stylistyce zostały wykonane również stanowisko live cooking oraz bar
bufety jako główny element wnętrz
zastosowany jasny kamień o wyrazistym wzorze, okazały bufet chłodniczy
efektowna kombinacja ciemnego kamienia na blatach z eleganckimi brązowymi frontami
Fotorelacja z tej realizacji TU. Urządzenia i instalacje zgodne z wymaganiami BREEAM
pierwszy szpital w Polsce, gdzie pacjenci czują się jak goście w ekskluzywnym hotelu
całość idealnie dopasowana do dobrze zaprojektowanego wnętrza
Kilka bufetów tego typu pozwala na dużą elastyczność w zakresie aranżacji sali.
Został zintegrowany z elementem konstrukcyjnym pomieszczenia w postaci okrągłego słupa.
Jest to bufet mobilny, można nim manewrować wokół słupa.
Takie rozwiązanie pozwala zmieniać aranżację sali w zależności od potrzeb związanych z organizowanymi imprezami.
Bufety każdorazowo projektuje się i konstruuje indywidualnie – we współpracy z klientem i według jego wskazówek. Bufety decydują o wyglądzie i klimacie wnętrza będąc na ogół jego najciekawszym i najbardziej wyeksponowanym elementem. Dlatego tak ważne jest precyzyjne zaplanowanie wszystkich szczegółów jego wykonania.
Nasi projektanci to doświadczeni specjaliści, z polotem i wizją, które z powodzeniem wykorzystują „szyjąc na miarę” rozwiązania dla naszych klientów. Potrafią zgodnie współpracować z architektami, projektantami wnętrz i wykonawcami podejść instalacyjnych w celu dostarczenia bufetów, które przez wiele lat będą pełnić swoją funkcję nie tracąc nic z elegancji i funkcjonalności. Dostawa każdego bufetu jest koordynowana przez dedykowanego Project Managera, który odpowiada za koordynację prac od początku do końca – od rysunków koncepcyjnych po montaż gotowych bufetów.
Interesującym aspektem bufetów jest elastyczność w zestawianiu elementów chłodniczych, grzewczych i neutralnych oraz mnogość materiałów, które mogą posłużyć do wykończenia gotowych instalacji bufetowych. Przykładowe elementy, które można wbudować w bufety: podgrzewacze indukcyjne, chafing dishes, płyty chłodzone (także z nadstawkami), dystrybutory talerzy itp. Najczęściej stosowanym materiałem do wykonania płyt wierzchnich jest granit. Fronty w kolej na ogół wykonuje się z płyt fornirowanych.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >