[rev_slider slider_2]

TANAKE – Projekt Technologiczny Kuchni

Rozwiązania dedykowane

Skelp

Ostatnie realizacje

Pierwszym krokiem każdej inwestycji jest planowanie. Oprócz decyzji co, jak i gdzie będziemy sprzedawać, stajemy przed długim etapem realizacji dążącej do powstania naszego przedsiębiorstwa.
Przedsiębiorca w branży gastronomicznej staje nie tylko przed problemem inwestycji w odpowiednią lokalizację, ale także musi kupić wyposażenie kuchenne i skompletować załogę kuchni. Aby uniknąć problemów na dalszym etapie tworzenia lokalu gastronomicznego potrzebny jest projekt technologiczny.

To etap, kiedy decydujemy o całej przyszłości naszego zaplecza kuchennego. Projekt zakładu gastronomicznego obejmuje każdy szczegół zagospodarowania przestrzeni naszego zaplecza. W projekcie technologii zawieramy rozmieszczenie elementów wyposażenia, decydujemy o ich rodzaju, lokujemy instalacje elektryczne i gazowe. Dobieramy odpowiednią dla nas linię urządzeń (np. Linia 700, Linia 900: określają głębokość urządzeń) i układamy całość wyposażenia gastronomicznego tzw. Technologia Gastronomiczna

Brak projektu technologicznego na poczatkowym etaie inwestycji skutkuje problemami na etapie realizacji przedsięwzięcia – np.: nieodpowiednio przygotowane media, niemożność podłączenia potrzebnych urządzeń. 

Dlatego wiele osób zleca stworzenie projektu zakładu gastronomicznego specjalistom. Tanake ma za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów technologicznych kuchni – od niewielkich kuchni po te duże np. w hotelach 5-gwiazdkowych i w międzynarodowych sieciach (np. Accor, Hilton, Sphinx). Ponosimy pełną odpowiedzialność, dbamy o to aby technologia gastronomiczna zawierała szczegóły, a nasza ekipa wykwalifikowanych i doświadczonych inżynierów i technologów z chęcią dzieli się swoim doświadczeniem w projektach zakładów gastronomicznych.

Współpracę z klientami na ogół rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji od doradztwa i projektu technologii.

Na życzenie klientów przygotowujemy wizualizacje, które pozwalają inwestorowi lepiej wyobrazić sobie końcowy efekt realizacji projektu technologicznego kuchni.

Zapewniamy akceptację projektu technologii przez stosowne urzędy (Sanepid). Projekt zakładu gastronomicznego spełnia przyjęte w prawie normy i wytyczne standardy.

Przygotowujemy wytyczne branżowe (wod-kan, wentylacja i klimatyzacja, instalacje elektryczne, aranżacje wnętrz) .

 Nasza firma jest konsultantem FCSI (Foodservice Consultants Society International). Jest to międzynarodowa organizacja zrzeszająca specjalistów w zakresie projektów technologii dla gastronomii – np. dla takich obiektów jak kuchnia w hotelu, kuchnia w restauracji, kantynie, kuchnie cateringowe, szpitalne itp.

Dla klientów jest to gwarancja profesjonalizmu naszej pracowni projektowej. Inwestycja w projekt technologiczny kuchni to gwarancja bezpieczeństwa na etapie realizacji. Nasi projektanci dysponują wykształceniem i doświadczeniem, które zapewnia wybór optymalnych rozwiązań dla każdego typu gastronomii.

Przykładowe wizualizacje projektów zakładów gastronomicznych:

{Gallery dir=’Pracownia-projektowa’}

Dlaczego warto zainwestować w profesjonalny projekt zakładu gastronomicznego?

Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi „ogarnąć” wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który zada właściwe pytania i na podstawie uzyskanych informacji wrysuje technologię w rzuty lokalu: stworzy projekt technologii . Na tym etapie krystalizuje się na papierze technologia gastronomiczna i kształt przyszłej restauracji, baru itp.

Fachowo wykonany projekt technologiczny kuchni (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców, dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń. 

Czy projekt zakładu gastronomicznego jest drogi?

Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, projekt technologii jest wykonywany gratis.

Często bywa również tak, że projekt potrzebny jest „na już” a zakup sprzętu planowany dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie projektu technologicznego kuchni wiąże się z niewielką opłatą, która w całości jest zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.

Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt zakładu gastronomicznego jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.

Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii. Projekty technologiczne kuchni i dobrze dobrana technologia gastronomiczna są podstawowym krokiem rozpoczynającym działalność w tym sektorze. 

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego oraz mailowego oraz do naszego biura na ul. Puławskiej 426 w Warszawie.

projekt_technologiczny_kuchni

budowa1

2700

PRODUKTÓW W SKLEPIE

1759

ZREALIZOWANYCH PROJEKTÓW

35

LAT DOŚWIADCZENIA

Zaufali nam



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >