Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni po te duże np. w hotelach 5-gwiazdkowych i w międzynarodowych sieciach (np. Accor, Hilton, Sphinx). Współpracę z klientami na ogół rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji od doradztwa i projektowania technologii.Na życzenie klientów przygotowujemy wizualizacje, które pozwalają inwestorowi lepiej wyobrazić sobie końcowy efekt realizacji projektu.
Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).
Przygotowujemy wytyczne branżowe (wod-kan, wentylacja i klimatyzacja, instalacje elektryczne, aranżacje wnętrz).
Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi „ogarnąć” wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który zada właściwe pytania i na podstawie uzyskanych informacji wrysuje technologię w rzuty lokalu. Na tym etapie krystalizuje się na papierze kształt przyszłej restauracji, baru itp.
Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń.
Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, projekt gastronomiczny jest wykonywany gratis.
Często bywa również tak, że projekt potrzebny jest „na już” a zakup sprzętu planowany dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie projektu wiąże się z niewielką opłatą, która w całości jest zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.
Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.
Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >