Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

LADA SAŁATKOWA, LADA CHŁODNICZA I BEMARY, CZYLI NAJWAŻNIEJSZE WYPOSAŻENIE STOŁÓWKI

Stołówka jest miejscem żywienia zbiorowego. Wyróżniamy między innymi stołówki: szkolne, przedszkolne, pracownicze. Są to lokale, które muszą spełniać określone normy narzucone przez sanepid dotyczące żywienia zbiorowego. Cechą charakterystyczną pracy w tego typu miejscach jest konieczność wydania dużej ilości dań w krótkim czasie. W jaki sposób usprawnia się ten proces? Przede wszystkim poprzez stosowanie specjalnych urządzeń gastronomicznych.

Lada sałatkowa – chłodnia do przechowywania sałatek

Lada sałatkowa – specjalna lada przeznaczona do przechowywania różnego rodzaju sałatek, warzyw i sosów w odpowiedniej temperaturze. Wykonywana jest przede wszystkim ze stali nierdzewnej i pozwala na estetyczne serwowanie surówek Może mieć różne pojemności, wielkości. Ważne aby temperatura przechowywanych w niej sałatek oferowanych przez dane stołówki nie przekraczała dziesięciu stopni, to sprawia, że warzywa są świeże i chrupiące.

Lada chłodnicza – lada do przechowywania żywności o niskiej temperaturze 

Lada chłodnicza jest przeznaczona do przechowywania dań, które wymagają niskiej temperatury. Wykonywana jest przede wszystkim ze stali nierdzewnej. Występuje w różnych wielkościach i pojemnościach. Jest to uzależnione od potrzeb danego lokalu gastronomicznego. Temperatura w ladzie musi być zdecydowanie niższa niż temperatura otoczenia. Jest to konieczne, aby potrawy nie psuły się i były przechowywane w odpowiednich warunkach.

Bemar – stała, wysoka temperatura potraw

Bemar jest jednym z elementów wyposażenia lokalu gastronomicznego, w którym serwowane są dania na ciepło. Dzięki swoim zdolnościom utrzymuje on odpowiednią temperaturę dań serwowanych przez dany lokal. Najczęściej jest wykonany ze stali nierdzewnej. Zawiera specjalne komory, w których umieszczane są potrawy w naczyniach. Mają one bezpośredni kontakt z gorącą wodą, który utrzymuje ciepło. Występuje w różnych wielkościach i pojemnościach, w zależności od potrzeb lokalu.

Lada-sałatkowa-lada-chłodnicza-i-bemary-czyli-najważniejsze-wyposażenie-stołówki



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >