JAKOŚCIOWE WYPOSAŻENIE LOKALU – KLUCZ DO SUKCESU W GASTRONOMII

W ostatnim czasie rośnie liczba inwestycji w obszarze działalności hotelowych i gastronomicznych. Powstają nowe placówki, te starsze często są remontowane lub też adaptuje się i odrestaurowuje dawne obiekty przemysłowe. Wszystko za sprawą dobrej koniunktury i zwiększającego się popytu na tego rodzaju usługi. Można zauważyć, że obecnie coraz częściej wyjeżdżamy w celach wypoczynkowych i zawodowych, a sporą część okolicznościowych imprez towarzyskich czy rodzinnych uroczystości organizujemy poza domem. Pęd codziennego życia sprawia również, że częściej niż dotychczas stołujemy się w restauracjach. W związku z faktem, iż obiektów gastronomicznych świadczących swoje usługi, jest na rynku bardzo dużo, zdecydowanie częściej wybieramy te lokale, które gwarantują nam najwyższą jakość.

Dobry kucharz to tylko połowa sukcesu

Jakość w gastronomii można mierzyć różnymi kryteriami – szybkością i kompleksowością obsługi, wystrojem wnętrza, bogatym menu itd., ale na pierwszym miejscu zawsze będzie po prostu smak. Co wpływa na jakość serwowanych dań? Z całą pewnością trzeba wskazać  doświadczenie i kunszt kucharza, świeże i dobre jakościowo produkty oraz też warunki, w jakich przygotowywane są potrawy. Profesjonalne obiekty hotelowe i gastronomiczne doskonale wiedzą, że nie warto oszczędzać na etapie inwestycyjnym, a wszystkie techniczne i technologiczne rozwiązania w kuchni, powinny być wyjątkowo dobrze przemyślane, zaprojektowane oraz starannie wykonane.

Profesjonalnie, czyli kompleksowo

Dobry sprzęt gastronomiczny jest kluczem i istotnym elementem do osiągnięcia sukcesu przez restaurację. Wyposażenie gastronomii w sprawdzony i dostosowany do charakteru lokalu sprzęt, pozwoli dłużej utrzymywać świeżość produktów. Znacząco wpłynie również na sam proces gotowania, jak i sam smak potraw.

W przypadku urządzeń istotnym miernikiem ich jakości jest materiał, z jakiego są one wykonane. Najczęściej sprzęt w profesjonalnej kuchni gastronomicznej, wykonany jest ze stali nierdzewnej, która jest kwasoodporna, pokryta warstwą chromowo-niklową. Specyfika tego materiału gwarantuje bardzo dobrą odporność na wilgoć oraz działanie różnych, nawet agresywnych środków chemicznych. Zapewnia również urządzeniom lepszą ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Dodatkową wartością wynikającą z zastosowania stali nierdzewnej, jest energooszczędność, ponieważ pomaga ona dłużej utrzymywać temperaturę podawanych posiłków. Sprzęt ze stali nierdzewnej łatwiej też utrzymać w czystości.

Jakościowe wyposażenie gastronomiczne – lepsze opinie klientów

Zastosowanie urządzeń wykonanych ze stali nierdzewnej przekłada się na jakość serwowanych potraw, gdyż przygotowywane w takich warunkach, utrzymują swój naturalny smak. Posiłki nie przechodzą zapachem otoczenia, ewentualnymi pozostałościami po użytych środkach czystości ani spalenizną, jaka często utrzymuje się na urządzeniach kuchennych wykonanych z innych materiałów. Jest to niezmiernie ważne, zwłaszcza w żywieniu zbiorowym, gdzie kładzie się nacisk na wysoką jakość serwowanych dań. Świadomość i dbałość w poruszonych powyżej obszarach działalności gastronomicznej są gwarancją zadowolenia klientów, a tym samym i sukcesu biznesowego.

Jakosciowe-wyposazenie-lokalu-–-klucz-do-sukcesu-w-gastronomii



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >