Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

JAKOŚCIOWE WYPOSAŻENIE LOKALU – KLUCZ DO SUKCESU W GASTRONOMII

W ostatnim czasie rośnie liczba inwestycji w obszarze działalności hotelowych i gastronomicznych. Powstają nowe placówki, te starsze często są remontowane lub też adaptuje się i odrestaurowuje dawne obiekty przemysłowe. Wszystko za sprawą dobrej koniunktury i zwiększającego się popytu na tego rodzaju usługi. Można zauważyć, że obecnie coraz częściej wyjeżdżamy w celach wypoczynkowych i zawodowych, a sporą część okolicznościowych imprez towarzyskich czy rodzinnych uroczystości organizujemy poza domem. Pęd codziennego życia sprawia również, że częściej niż dotychczas stołujemy się w restauracjach. W związku z faktem, iż obiektów gastronomicznych świadczących swoje usługi, jest na rynku bardzo dużo, zdecydowanie częściej wybieramy te lokale, które gwarantują nam najwyższą jakość.

Dobry kucharz to tylko połowa sukcesu

Jakość w gastronomii można mierzyć różnymi kryteriami – szybkością i kompleksowością obsługi, wystrojem wnętrza, bogatym menu itd., ale na pierwszym miejscu zawsze będzie po prostu smak. Co wpływa na jakość serwowanych dań? Z całą pewnością trzeba wskazać  doświadczenie i kunszt kucharza, świeże i dobre jakościowo produkty oraz też warunki, w jakich przygotowywane są potrawy. Profesjonalne obiekty hotelowe i gastronomiczne doskonale wiedzą, że nie warto oszczędzać na etapie inwestycyjnym, a wszystkie techniczne i technologiczne rozwiązania w kuchni, powinny być wyjątkowo dobrze przemyślane, zaprojektowane oraz starannie wykonane.

Profesjonalnie, czyli kompleksowo

Dobry sprzęt gastronomiczny jest kluczem i istotnym elementem do osiągnięcia sukcesu przez restaurację. Wyposażenie gastronomii w sprawdzony i dostosowany do charakteru lokalu sprzęt, pozwoli dłużej utrzymywać świeżość produktów. Znacząco wpłynie również na sam proces gotowania, jak i sam smak potraw.

W przypadku urządzeń istotnym miernikiem ich jakości jest materiał, z jakiego są one wykonane. Najczęściej sprzęt w profesjonalnej kuchni gastronomicznej, wykonany jest ze stali nierdzewnej, która jest kwasoodporna, pokryta warstwą chromowo-niklową. Specyfika tego materiału gwarantuje bardzo dobrą odporność na wilgoć oraz działanie różnych, nawet agresywnych środków chemicznych. Zapewnia również urządzeniom lepszą ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Dodatkową wartością wynikającą z zastosowania stali nierdzewnej, jest energooszczędność, ponieważ pomaga ona dłużej utrzymywać temperaturę podawanych posiłków. Sprzęt ze stali nierdzewnej łatwiej też utrzymać w czystości.

Jakościowe wyposażenie gastronomiczne – lepsze opinie klientów

Zastosowanie urządzeń wykonanych ze stali nierdzewnej przekłada się na jakość serwowanych potraw, gdyż przygotowywane w takich warunkach, utrzymują swój naturalny smak. Posiłki nie przechodzą zapachem otoczenia, ewentualnymi pozostałościami po użytych środkach czystości ani spalenizną, jaka często utrzymuje się na urządzeniach kuchennych wykonanych z innych materiałów. Jest to niezmiernie ważne, zwłaszcza w żywieniu zbiorowym, gdzie kładzie się nacisk na wysoką jakość serwowanych dań. Świadomość i dbałość w poruszonych powyżej obszarach działalności gastronomicznej są gwarancją zadowolenia klientów, a tym samym i sukcesu biznesowego.

Jakosciowe-wyposazenie-lokalu-–-klucz-do-sukcesu-w-gastronomii



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >