Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

JAKIE WYPOSAŻENIE GASTRONOMICZNE POWINNO ZNALEŹĆ SIĘ W BARZE SZYBKIEJ OBSŁUGI?

Bary szybkiej obsługi mają na celu dostarczenie posiłków w jak najkrótszym czasie. Aby było to możliwe, a jednocześnie jakość pozostała na dobrym poziomie, konieczne jest wyposażenie punktu w odpowiednie sprzęty gastronomiczne.Tylko profesjonalne wyposażenie zapewni komfort i efektywność pracy.

Przechowywanie i obróbka wstępna żywności

Każdy bar szybkiej obsługi, bez względu na rodzaj wydawanych posiłków, potrzebuje miejsca do przechowywania produktów spożywczych. Regały, szafy czy blaty wykonane ze stali nierdzewnej zapewniają utrzymanie higieny i są zgodne ze standardami sanepidu. Odpowiednio dobrane chłodnie i zamrażarki pozwolą przechować mniej trwałą żywność, natomiast blaty, kosze na odpadki czy zlewy pomogą w jej wstępnej obróbce. Wyposażenie gastronomiczne, jakie może być również przydatne to różnego rodzaju miksery ręczne, planetarne lub spiralne, a także wilk do mięsa.

Przygotowywanie posiłków

Wyposażenie kuchni w barze szybkiej obsługi może być zależne od jego profilu. Jeżeli bar na przykład specjalizuje się w burgerach, warto wyposażyć go w formierkę hamburgerową czy grille elektryczne, Podobnie jest w przypadku urządzeń do hot-dogów, frytkownic, naleśnikarek, gofrownic czy tosterów. Właściwa, uniwersalna obróbka termiczna pożywienia możliwa jest z użyciem sprzętów gastronomicznych takich jak patelnie elektryczne albo gazowe, różnorodne piece czy kuchnie, również mikrofalowe.

Wydawanie i dystrybucja

W barze szybkiej obsługi często bazuje się na wstępnie przygotowanych częściach posiłków. Aby były one szybko gotowe do podania, muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. Niezawodne okazują się bemary do przechowywania w cieple gotowych dań. Podobnie sprawa wygląda z ladami grzewczymi, które dodatkowo w dobry sposób eksponują posiłki. Dla sałatek czy innych produktów koniecznych do przechowywania w chłodzie świetnie sprawdzą się lady chłodnicze.

Jakie-wyposazenie-gastronomiczne-powinno-znalezc-sie-w-barze-szybkiej-obslugi



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >