JAKIE WYPOSAŻENIE GASTRONOMICZNE POWINNO ZNALEŹĆ SIĘ W BARZE SZYBKIEJ OBSŁUGI?

Bary szybkiej obsługi mają na celu dostarczenie posiłków w jak najkrótszym czasie. Aby było to możliwe, a jednocześnie jakość pozostała na dobrym poziomie, konieczne jest wyposażenie punktu w odpowiednie sprzęty gastronomiczne.Tylko profesjonalne wyposażenie zapewni komfort i efektywność pracy.

Przechowywanie i obróbka wstępna żywności

Każdy bar szybkiej obsługi, bez względu na rodzaj wydawanych posiłków, potrzebuje miejsca do przechowywania produktów spożywczych. Regały, szafy czy blaty wykonane ze stali nierdzewnej zapewniają utrzymanie higieny i są zgodne ze standardami sanepidu. Odpowiednio dobrane chłodnie i zamrażarki pozwolą przechować mniej trwałą żywność, natomiast blaty, kosze na odpadki czy zlewy pomogą w jej wstępnej obróbce. Wyposażenie gastronomiczne, jakie może być również przydatne to różnego rodzaju miksery ręczne, planetarne lub spiralne, a także wilk do mięsa.

Przygotowywanie posiłków

Wyposażenie kuchni w barze szybkiej obsługi może być zależne od jego profilu. Jeżeli bar na przykład specjalizuje się w burgerach, warto wyposażyć go w formierkę hamburgerową czy grille elektryczne, Podobnie jest w przypadku urządzeń do hot-dogów, frytkownic, naleśnikarek, gofrownic czy tosterów. Właściwa, uniwersalna obróbka termiczna pożywienia możliwa jest z użyciem sprzętów gastronomicznych takich jak patelnie elektryczne albo gazowe, różnorodne piece czy kuchnie, również mikrofalowe.

Wydawanie i dystrybucja

W barze szybkiej obsługi często bazuje się na wstępnie przygotowanych częściach posiłków. Aby były one szybko gotowe do podania, muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach. Niezawodne okazują się bemary do przechowywania w cieple gotowych dań. Podobnie sprawa wygląda z ladami grzewczymi, które dodatkowo w dobry sposób eksponują posiłki. Dla sałatek czy innych produktów koniecznych do przechowywania w chłodzie świetnie sprawdzą się lady chłodnicze.

Jakie-wyposazenie-gastronomiczne-powinno-znalezc-sie-w-barze-szybkiej-obslugi



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >