Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

JAKIE URZĄDZENIA GASTRONOMICZNE POWINNY ZNALEŹĆ SIĘ W KAWIARNI?

Kawiarnia to miejsce, w którym możemy napić się nie tylko dobrej jakości kawy, ale też innych napojów, ciepłych i zimnych. Wyprodukowanie każdego z nich wymaga kilku urządzeń, które znacznie przyspieszą obsługę i zagwarantują najwyższą jakość napoju. Co w takim razie jest niezbędnym wyposażeniem każdej dobrej kawiarni?

Ekspres do kawy

Absolutne minimum, bez którego żadna kawiarnia nie rozpocznie swojej pracy. Istnieje kilka rodzajów ekspresów – przelewowe, ciśnieniowe, kolbowe, automatyczne. Niektóre są w stanie zrobić kilka kaw jednocześnie, co znacznie przyspiesza pracę. To, jaki znajdzie się w danej kawiarni, zależy wyłącznie od właściciela.

Spieniacz do mleka

Czasami w zestawie z ekspresem, czasami osobno. Niezbędny, by stworzyć mleczną piankę idealną dla każdego podniebienia!

Syfon do bitej śmietany

Robiona na miejscu bita śmietana zawsze będzie smaczniejsza od tej gotowej, kupionej w sklepie. Pomaga w przyrządzaniu dodatków do niektórych rodzajów kaw, deserów i gorącej czekolady.

Wyciskarka do soków

Nie wszyscy przychodzą do kawiarni, by napić się kawy. Czasem rodzice kupują swoim dzieciom sok ze świeżo wyciskanych owoców, a wtedy niezbędna jest wyciskarka. W upalne dni orzeźwiającym soczkiem nie pogardzą również dorośli.

Kostkarka i kruszarka do lodu

Jak najlepiej schłodzić napój, jeśli nie za pomocą kilku kostek lodu? Kostkarka stworzy ładne i równe kostki lodu sama, co oszczędza masę czasu i wysiłku, a kruszarka odpowiednio pokruszy lód, by zmieścił się do kubeczka i wyglądał zjawiskowo w każdym koktajlu.

Inne wyposażenie

Najlepiej smakuje świeżo zmielona kawa, dlatego warto mieć pod ręką młynek do kawy. Trzeba również pamiętać o odpowiednim czyszczeniu wszelkich naczyń, sztućców. Do tego niezbędna będzie kapturowa zmywarka do naczyń i wyparzarka, która pozwoli utrzymać higienę.

Jakie-urządzenia-gastronomiczne-powinny-znaleźć-się-w-kawiarni



blank

Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

blank

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >