Bar szybkiej obsługi to bardzo specyficzny lokal gastronomiczny – cechuje go szybkość wydawanych posiłków. Ludzie odwiedzając takie miejsca, liczą przede wszystkim na smaczne i duże porcje ciepłego jedzenia przygotowanego w krótkim czasie. Godzimy się na przedstawione powyżej aspekty, pomijając często kwestie zdrowotne serwowanego pożywienia – każdy przecież lubi sobie czasem zjeść coś “na szybko” na mieście.
Za smak potraw odpowiada przede wszystkim jakość surowców, z jakich zostały one przygotowane, dlatego właśnie ,chcąc serwować ludziom smaczne dania, powinniśmy zadbać o sposób przechowywania żywności. Niezbędne okażą się tutaj lodówki i zamrażarki. Przydatny będzie również bar sałatkowy, który swoim wyglądem soczystych i świeżych warzy ma za zadanie zanęcić klienta do dokonania zakupu właśnie u nas. Wymieniając typowo chłodnicze sprzęty, warta uwagi jest również szafa chłodnicza na napoje.
Ludzie odwiedzający bary szybkiej obsługi, liczą się z czasem, a w zasadzie z jego brakiem. Zazwyczaj oczekują, by ich posiłki były przygotowywane jak najszybciej jak tylko to możliwe – każda minuta oczekiwania wpływa na niezadowolenie klienta. W takich miejscach niezbędna będzie przede wszystkim mikrofalówka, służąca do szybkiego odgrzewania gotowych już produktów. Następnym ważnym elementem są frytury, które muszą być niezawodne i przystosowane do ciągłej pracy. Poza tym, warto zaopatrzyć się w piecyk do zapiekanek, toster i grill kontaktowy – tutaj zależne jest to przede wszystkim od oferty naszego menu. Jednakże przykładowo grill kontaktowy to urządzenie, które może odnaleźć wiele zastosowań, ponieważ pozwala nam w szybkim czasie zapiec coś czy odgrzać, nadając przy tym walorów smakowych.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >