Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Naświetlacze do jaj w gastronomii – idealne rozwiązanie w obowiązkowych procedurach wyparzania (HACCP).
Naświetlacze do jaj, inaczej wyparz arki, sterylizatory lub naświetlarki, to sprawdzone urządzenia do odkażania powierzchniowego przedmiotów używanych w gastronomii, a przede wszystkim jaj. Ich podstawową zaletą w prowadzeniu firmy gastronomicznej jest zgodność naświetlaczy z obowiązującą w Polsce i Unii Europejskiej normą HACCP. To bardzo skuteczne rozwiązanie dezynfekcyjne. Badania naukowe nad skutecznością naświetlaczy do jaj potwierdziły, że usuwają one ze znajdującego się w wyświetlaczu obiektu mikroorganizmy w formie wirusów, pleśń, zarodniki i bakterie, w tym także tak groźne w produkcji i przetwórstwie jaj pałeczek Salmonelli, okrężnicy (Escherichia coli) oraz ziarenkowców (w szczególności najgroźniejszych z nich: gronkowca i paciorkowca, czyli Staphylococcus i Streptococcus). Dzięki naświetlaczowi i jego właściwościom antyseptycznym większość źródeł zakażeń jaj zostanie zatem całkowicie wyeliminowana z powierzchni jaja oraz – wtórnie – urządzenia samego naświetlacza, gdyż działa on także samooczyszczająco.
Naświetlacz odkaża powierzchnię jaja poprzez emisję bardzo silnych promieni ultrafioletowych (UV). Jest to metoda całkowicie ekologiczna i bezpieczna dla składu chemicznego jaja, dzięki czemu nie traci ono cennych składników odżywczych. Obecnie naświetlacze całkowicie zastąpiły więc klasyczne wyparzarki do jaj, które – mimo swoich obojętnych chemicznie i nieszkodliwych ekologicznie – właściwości, nie gwarantowały usunięcia wszystkich mikroorganizmów z powierzchni jaja. Naświetlacze wyparły również – nieobojętne dla właściwości odżywczych jaj – metody chemicznego odkażania. Naświetlacze obecne są na polskim rynku w formie walizkowej lub szufladkowej i można wybrać opcje na 6, 10 lub 30 jaj, w zależności od zapotrzebowania inwestora. W stosowaniu naświetlaczy ważne jest ścisłe przestrzeganie zasad Bezpieczeństwa i Higieny Pracy, gdyż silne promienie UV mogą uszkodzić wzrok. Należy więc sprawdzać przed zbliżeniem się do naświetlacza, czy cykl odkażania został zakończony, a emisja promieni wygaszona całkowicie.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >