Imprezy plenerowe są ciekawą alternatywą do tych odbywających się w lokalach. Najczęściej związane są z różnymi rodzajami wydarzeń publicznych (dni miasta, dożynki, festyny, czy zloty), ale coraz częściej organizowane są także przez osoby prywatne. Nie ulega wątpliwości, że związany z imprezami plenerowymi catering jest o wiele bardziej wymagający sprzętowo w stosunku do swojego lokalowego odpowiednika. Jeżeli chcesz poznać podstawowy sprzęt niezbędny w tej gałęzi gastronomii, przeczytaj koniecznie nasz artykuł.
Pierwszym aspektem, na który należy zwrócić uwagę w przypadku urządzeń gastronomicznych wykorzystywanych podczas cateringu w plenerze, jest ich źródło zasilania. W odróżnieniu bowiem od lokali, na zewnątrz budynków częstym problemem jest brak dostępu do energii elektrycznej. Tym samym najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem wydają się urządzenia zasilane gazem z butli. Dzięki takiemu niezależnemu źródłu energii sprzęt jest o wiele bardziej mobilny.
Jak wcześniej wspominaliśmy, catering w plenerze jest nieco bardziej wymagający sprzętowo w stosunku do swojego lokalowego odpowiednika. Jakie więc urządzenia są niezbędne w tej gałęzi gastronomi? Oto one:
To tak naprawdę podstawowe wyposażenie firm oferujących możliwość cateringu w plenerze – dobór pozostałych urządzeń zależy od specyfiki imprezy, menu i preferencji organizatora.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >