Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Imprezy plenerowe są ciekawą alternatywą do tych odbywających się w lokalach. Najczęściej związane są z różnymi rodzajami wydarzeń publicznych (dni miasta, dożynki, festyny, czy zloty), ale coraz częściej organizowane są także przez osoby prywatne. Nie ulega wątpliwości, że związany z imprezami plenerowymi catering jest o wiele bardziej wymagający sprzętowo w stosunku do swojego lokalowego odpowiednika. Jeżeli chcesz poznać podstawowy sprzęt niezbędny w tej gałęzi gastronomii, przeczytaj koniecznie nasz artykuł.
Pierwszym aspektem, na który należy zwrócić uwagę w przypadku urządzeń gastronomicznych wykorzystywanych podczas cateringu w plenerze, jest ich źródło zasilania. W odróżnieniu bowiem od lokali, na zewnątrz budynków częstym problemem jest brak dostępu do energii elektrycznej. Tym samym najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem wydają się urządzenia zasilane gazem z butli. Dzięki takiemu niezależnemu źródłu energii sprzęt jest o wiele bardziej mobilny.
Jak wcześniej wspominaliśmy, catering w plenerze jest nieco bardziej wymagający sprzętowo w stosunku do swojego lokalowego odpowiednika. Jakie więc urządzenia są niezbędne w tej gałęzi gastronomi? Oto one:
To tak naprawdę podstawowe wyposażenie firm oferujących możliwość cateringu w plenerze – dobór pozostałych urządzeń zależy od specyfiki imprezy, menu i preferencji organizatora.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >