Jednym z głównych założeń profesjonalnego cateringu jest zapewnienie wysokiej jakości sprzętu, który jest gwarantem bezpiecznego transportu, odpowiedniej temperatury dań oraz efektywnej pracy zespołu. Pełne wyposażenie cateringowe to meble profesjonalnie zaprojektowane zgodnie z wymaganiami gastronomii. Jednym z nich są właśnie szafy bankietowe grzewcze. Czym się charakteryzują i kiedy są szczególnie przydatne?
Sprzęt stosowany w gastronomii powinien być maksymalnie odporny na niekorzystne czynniki zewnętrzne oraz na zużywanie się. Dlatego tego typu wyposażenie jest wytwarzane tylko z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Szafa grzewcza powinna spełniać warunki względem ekologii, do tego powinna być sprawna w obsłudze oraz cechować się długą żywotnością. Przed zakupem warto więc sprawdzić, czy dana konstrukcja posiada odpowiednie atesty. Całość musi być również łatwa w czyszczeniu.
Szafy bankietowe grzewcze stosuje się po to, żeby transportować potrawy nie doprowadzając do obniżenia ich temperatury. Szafy dzięki swym sporym gabarytom pomieszczą wiele półmisków z daniami. Ich ogromną zaletą jest możliwość regulacji temperatury w zakresie od 30 do 70 stopni Celsjusza. Sterowanie odbywa się w sposób niezwykle intuicyjny. Na szafce umieszczono wyświetlacz wskazujący wysokość temperatury, jaka panuje wewnątrz kontenera. Przed ucieczką ciepła chroni odpowiedni system izolacyjny. Z kolei wentylacja nie dopuszcza do rozwoju niechcianych drobnoustrojów. Przeznaczeniem szaf bankietowych są obiekty zbiorowego żywienia, w tym hotele, restauracje, szpitale, bary i stołówki.
Można uznać, że szafa bankietowa grzewcza to wyposażenie niezbędne dla każdego, kto prowadzi większy lokal gastronomiczny. W szczególności przydaje się ona tym, którzy zajmują się organizacją imprez okolicznościowych. Dzięki takim szafom wydanie obiadu nawet dla kilkudziesięciu osób odbywa się niezwykle sprawnie. To gwarancja zadowolenia gości i wielu przyszłych rekomendacji.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >