Wielu z naszych klientów to inwestorzy, dla których gastronomia jest branżą nową – tacy, którzy otwierają swoją pierwszą restaurację, kawiarnię, bar itp. Często spotykamy się z pytaniem ze strony tej grupy klientów „Od czego zacząć wyposażenie kuchni?”.Jest to bardzo istotne pytanie a odpowiedź na nie brzmi: „Wyposażenie kuchni najlepiej zacząć od planowania”.
Dla inwestorów bez doświadczenia w branży gastronomicznej bardzo pomocne będą w trakcie planowania porady specjalisty – tj. technologa żywienia. Na ogół inwestor ma pomysł na charakter lokalu, zarys menu i generalną ideę funkcjonowania swojego punktu gastronomicznego. Przy pomocy specjalisty technologa można te pomysły „ubrać” w konkretny projekt technologiczny, który pokaże jak w posiadanej przez klienta kubaturze zmieścić zadane funkcje.
Projekt technologii przewiduje rodzaje urządzeń, które będą niezbędne do funkcjonowania lokalu oraz sposób funkcjonowania zaplecza. Projekt przygotowany przez specjalistę o odpowiednich kwalifikacjach zapewni łatwość uzyskania zatwierdzenia w Sanepidzie, co też nie jest bez znaczenia zważywszy na fakt, że jest to jednostka nadzorująca w stosunku do obiektów gastronomicznych.
Finalnym rezultatem współpracy inwestora z technologiem jest projekt technologiczny, który składa się m.in. z planu (rysunek z rozmieszczeniem sprzętów) oraz załącznika z listą niezbędnego wyposażenia. W oparciu o te dokumenty łatwo jest zabrać się za kompletowanie wyposażenia kuchni. Projekt technologiczny w znaczący sposób porządkuje prace budowlane – np. przygotowanie przyłączy pod przewidziane projektem urządzenia gastronomiczne staje się łatwiejsze, bo po pierwsze wiadomo gdzie ma stanąć dane urządzenie a po drugie wiadomo jakie media są w tym miejscu niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania. Projekt technologiczny znakomicie ułatwia koordynację prac w trakcie budowy czy remontu lokalu.
Nasza firma oferuje wykonanie projektu technologii i mamy w tej materii szerokie doświadczenia. Jeśli chcesz przesłać zapytanie w sprawie projektowania, kliknij tu.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >