Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Wielu z naszych klientów to inwestorzy, dla których gastronomia jest branżą nową – tacy, którzy otwierają swoją pierwszą restaurację, kawiarnię, bar itp. Często spotykamy się z pytaniem ze strony tej grupy klientów „Od czego zacząć wyposażenie kuchni?”.Jest to bardzo istotne pytanie a odpowiedź na nie brzmi: „Wyposażenie kuchni najlepiej zacząć od planowania”.
Dla inwestorów bez doświadczenia w branży gastronomicznej bardzo pomocne będą w trakcie planowania porady specjalisty – tj. technologa żywienia. Na ogół inwestor ma pomysł na charakter lokalu, zarys menu i generalną ideę funkcjonowania swojego punktu gastronomicznego. Przy pomocy specjalisty technologa można te pomysły „ubrać” w konkretny projekt technologiczny, który pokaże jak w posiadanej przez klienta kubaturze zmieścić zadane funkcje.
Projekt technologii przewiduje rodzaje urządzeń, które będą niezbędne do funkcjonowania lokalu oraz sposób funkcjonowania zaplecza. Projekt przygotowany przez specjalistę o odpowiednich kwalifikacjach zapewni łatwość uzyskania zatwierdzenia w Sanepidzie, co też nie jest bez znaczenia zważywszy na fakt, że jest to jednostka nadzorująca w stosunku do obiektów gastronomicznych.
Finalnym rezultatem współpracy inwestora z technologiem jest projekt technologiczny, który składa się m.in. z planu (rysunek z rozmieszczeniem sprzętów) oraz załącznika z listą niezbędnego wyposażenia. W oparciu o te dokumenty łatwo jest zabrać się za kompletowanie wyposażenia kuchni. Projekt technologiczny w znaczący sposób porządkuje prace budowlane – np. przygotowanie przyłączy pod przewidziane projektem urządzenia gastronomiczne staje się łatwiejsze, bo po pierwsze wiadomo gdzie ma stanąć dane urządzenie a po drugie wiadomo jakie media są w tym miejscu niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania. Projekt technologiczny znakomicie ułatwia koordynację prac w trakcie budowy czy remontu lokalu.
Nasza firma oferuje wykonanie projektu technologii i mamy w tej materii szerokie doświadczenia. Jeśli chcesz przesłać zapytanie w sprawie projektowania, kliknij tu.
Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09
Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00
TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >